IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO NIKOLIĆU Očekujemo da Nikolić izađe iz cipela opozicionog političara

SARAJEVO – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sutra dolazi u svoju prvu posjetu našoj zemlji. Boravit će u Banjoj Luci. Prije svoje posjete izjavio je da svojim dolaskom u Banju Luku želi jasno pokazati da Republiku Srpsku i Srbiju teško ko može rastaviti.

Također je rekao da je ponudio saradnju i da želi susret za Bakirom Izetbegovićem, ali je i poručio da “ako neko misli da isključivo Izetbegović vodi BiH, onda neka kaže da nisam bio u BiH”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u izjavi za TV1 kaže da nije dobro to što predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prvo ide u posjetu Banjoj Luci, a ne Sarajevu kao glavnom gradu BiH.

Izetbegović za TV1 kaže: “Nije do mene tu problem, jer tu je odavno pružena ruka sa naše strane, problem je do Nikolićevih izjava o BiH o tome da ona polako umire pred našim očima, negiranje presude o genocidu u Srebrenici, dakle jedan kompletan odnos, dakle evo i ova izjava u vezi sa mnom bez ikakve potrebe me proziva dolazeći u posjeti u BiH. Očekujemo da gospodin Nikolić izađe iz cipela opozicionog političara i počne se ponašati kao lider koji želi svojoj državi dobro i regionu želi dobro.”

(Vijesti.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.